http://zendegysherin.ParsiBlog.com | ||
بر گل نظری فکندم از بیخبری دلدار به من گفت که شرمت بادا! رخسارِ من اینجا و تو در گل نگری...؟ مولوی ![]() [ یادداشت ثابت - سه شنبه 92/2/4 ] [ 3:27 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاکروزها فکر من این است و همه شب سخنم
که چرا غافل از احوال دل خویشتنم از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود به کجا می روم ؟ آخر ننمایی وطنم مانده ام سخت عجب کز چه سبب ساخت مرا یا چه بود است مراد وی از این ساختنم جان که از عالم علوی است یقین می دانم رخت خود باز بر آنم که همان جا فکنم مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک دو سه روزی قفسی ساخته اند از بدنم ای خوش آن روز که پرواز کنم تا بر دوست به هوای سر کویش پر و بالی بزنم کیست در گوش که او می شنود آوازم یا کدام است سخن می نهد اندر دهنم کیست در دیده که از دیده برون می نگرد یا چه جان است نگویی که منش پیرهنم تا به تحقیق مرا منزل و ره ننمایی یکدم آرام نگیرم نفسی دم نزنم می وصلم بچشان تا در زندان ابد از سر عربده مستانه به هم درشکنم من به خود نامدم این جا که به خود باز روم آن که آورد مرا باز برد در وطنم تو مپندار که من شعر به خود می گویم تا که هشیارم و بیدار یکی دم نزنم شمس تبریز اگر روی به من بنمایی والله این قالب مردار به هم در شکنم [ یادداشت ثابت - سه شنبه 92/2/4 ] [ 3:20 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
[ یادداشت ثابت - سه شنبه 92/2/4 ] [ 3:17 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
[ یادداشت ثابت - سه شنبه 92/2/4 ] [ 1:16 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
[ یادداشت ثابت - سه شنبه 92/2/4 ] [ 1:16 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
[ یادداشت ثابت - سه شنبه 92/2/4 ] [ 1:16 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
روز مادر و تاریخ روز مادر
روز مادر در کشورهای مسیحی
یک خانم امریکایی به نام آناجارویس (Anna Jarvis ) پس از مرگ مادرش ، در هشتم ماه مه 1905 به این فکر افتاد که از تمامی مادران در زمانی که در قید حیات هستند ، قدردانی شود. به همین دلیل تمام تلاش خود را بر این گذاشت که روزی از سال به مادران اختصاص داده شود. او در آغاز از کشیش منطقه شان خواست که موعظه ای در زمینه نقش مادر در جامعه ایراد کند. سپس نامه هایی به مردان روحانی ، سیاسی و با نفوذ فرستاد . پس از آن با خرید یک آژانس تبلیغاتی ، پیغام خود را با مضمون " اختصاص دادن روزی برای ارج نهادن به مادران ، آنان را جاویدان می سازد " به گوش مردم رساند و سرانجام در سال 1907 روز یکشنبه ، دوم ماه مه – زمان مرگ مادر آنا جارویس – روز مادر نامیده شد.
پس از تلاش موفقیت آمیز جارویس،با به پایان رسیدن جنگ جهانی اول،روز مادر به کشورهای اروپایی نیز راه یافت. در سال 1917 روز مادر در سوئیس رایج شد و سپس به اتریش و جزایر اسکاندیناوی رسید. در آلمان برای اولین بار در سال 1922 روز مادر را جشن گرفتند. اما در زمان ناسیونالیست ها روز مادر در این کشور دچار انحراف شد؛ زیرا آنان بر پایه این ایدئولوژی که مادر ضامن دوام ِ نژاد آریایی است، روز مادر را جشن می گرفتند.
سمبل روز مادر برای مادری که در قید حیات است یک شاخه میخک قرمز و برای مادری که از دنیا رفته ، یک شاخه میخک سفید است.آنا جارویس با ارائه این طرح ، بردن گل برای مادران را در روز مادر رواج داد.
آنا جارویس،بانی روز مادر در کل جهان مسیحیت – زنی که خود هیچ گاه مادر نشد- در سال 1948 در خانه سالمندان فیلادلفیا بدرود حیات گفت. جالب است بدانید که تمام هزینه های نگهداری و اقامت او در خانه سالمندان را تاجران گل – افرادی که بیشترین سود را از روز مادر می بردند- متقبل شدند.
[ یادداشت ثابت - دوشنبه 92/2/3 ] [ 3:11 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
[ یادداشت ثابت - شنبه 92/2/1 ] [ 2:15 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
[ یادداشت ثابت - شنبه 92/2/1 ] [ 2:14 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
[ یادداشت ثابت - شنبه 92/2/1 ] [ 2:12 عصر ] [ فریبا معلم ]
[ نظرات () ]
|
||
[ قالب وبلاگ : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin] |